X
JAC Nijlen
Goed nieuws! Fantastisch nieuws zelfs! Sinds 2022 zorgt de gemeente Nijlen er voor dat jongeren voortaan in onze gemeente zelf bij een JAC terecht kunnen! Hoe goed is dat zeg!
JAC NIJLEN
Het JAC is in Vlaanderen een onafhankelijk informatiepunt voor jongeren. Voortaan staat de afkorting niet langer voor 'Jongeren Advies Centrum' maar voor 'Jongerenaanbod van het CAW'. En belangrijk: de hulp is altijd gratis, vrijblijvend en vertrouwelijk!
Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.
Daarvoor is het JAC er! Het JAC helpt jongeren met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.
JAC Nijlen: waar kan ik terecht?
Je vindt JAC Nijlen in het Buurtpunt Nijlen (Kerkeblokken 3 te Nijlen - in de vroegere lokalen van Chiro Elckerlyc).
De ingang van het JAC is langs de ijzeren trap, langs de rechterkant van het gebouw.
JAC Nijlen: wanneer kan ik er terecht?
JAC Nijlen is elke donderdag geopend van 13.30 uur tot 20 uur.
- enkel op afspraak tussen 13.30 uur en 16 uur
- vrije inloop tussen 16 uur en 17 uur
- enkel op afspraak tussen 17 uur en 20 uur
Je maakt een afspraak via mail of stuur een berichtje (zie contactgegevens onderaan).
JAC Nijlen: voor wie?
Elke jongere van 12 tot 25 jaar is welkom in het JAC.
Contact:
Rechtstreeks contact:
hulpverlener voor JAC Nijlen: Sara Benhaddou
gsm 0492 81 80 15 - e-mail: sara.benhaddou@cawrivierenland.be
Algemeen contact:
JAC - CAW Rivierenland (waar JAC Nijlen deel van uitmaakt)
telefoon: 015 69 56 95
e-mail: jac@cawrivierenland.be
Belangrijk om weten:
Als jongere heb je zelf de keuze om met het JAC te starten en te stoppen wanneer je maar wil. Je blijft ook steeds aan het roer van je eigen verhaal, dit wil zeggen dat je altijd zelf beslist welke acties we wel of niet ondernemen als hulpverlener. Het JAC gaat nooit actie ondernemen zonder de toestemming van de jongere zelf.
Met onze vertrouwelijkheid doelen we op ons beroepsgeheim. Wat jongeren tegen ons vertellen blijft bij ons en wordt met niemand gedeeld zonder toestemming van de jongeren. Zelfs hun ouders dienen niet op de hoogte te zijn van een traject bij ons.
Het JAC wil meer doen
Het geeft jongeren die het moeilijk hebben de steun om zelf terug verder te kunnen. Het biedt rust aan diegenen die dat kwijt zijn. Het versterkt de mogelijkheden van jongeren. Het informeert jongeren over hun rechten en staat hen bij in het benutten ervan. Het gaat elke vorm van uitsluiting tegen. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere.
Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving.
Bij de meeste JAC’s kan je gewoon binnenstappen met je vraag. Soms moet je een afspraak maken. Je kan ook bellen, mailen of je chatten. Als je dat wil, kan je altijd anoniem contact met ons opnemen. Een hulpverlener geeft je meteen advies, informatie en praktische hulp, maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk.
De hulp is altijd gratis. Enkel wanneer je opvang nodig hebt, betaal je een dagprijs. Als je hiervoor te weinig middelen hebt, betaalt het OCMW dit verblijf voor je.
Je kiest zelf of je geholpen wil worden en op welke manier. We kijken altijd naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan.
Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren.